Islamska država objavila 11 zapovijedi za kršćane

is
U tom gradu od strateškog značaja, koji je ISIL zauzeo prije mjesec dana, kršćanima je ponuđen tzv. Ugovor o sigurnosti koji sadrži jedanaest odredbi kojih se ovi moraju pridržavati, piše net.hr.

Kršćani prisiljeni na izbor
Prethodno im je ponuđen izbor između prelaska na islam, potpisivanja spomenutog ugovora ili napuštanja grada, prenosi Russia Today pozivajući se na Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Ugovor o sigurnosti sastavio je lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, a njime se uvodi plaćanje poreza na nemuslimansko stanovništvo .

Kršćanima se tako zabranjuje osnivanje crkava, isticanje vjerskih simbola, posjedovanje oružja,, trgovanje vinom i svinjetinom te podrivanje Islamske države.

Jamče sigurnost, oduzimaju slobodu
Prije nekoliko dana džihadisti su objavili niz fotografija na kojima se vide deseci kršćana koji su odlučili platiti porez i potpisati ugovor. Pritom su im oduzeti osobno dokumenti, a za izalazak iz grada potrebne su im pisane dozvole.

Zauzvrat, islamska država jamči kršćanima zaštitu njihovih imanja. Onima koji ne pređu na islam neće nauditi osim ako prekrše odredbe ugovora. Tada će biti smatrani izdajnicima i u skladu s tim bit će kažnjeni.

Inače, u Al Karjatainu živi oko 40.000 stanovnika među kojima je mnogo kršćana.