FOTO/VIDEO  ISIL se počinje raspadati

Palmyre
Sirijsko vojno zapovjedništvo objavilo je jučer izjavu u kojoj se navodi kako su preuzeli potpunu kontrolu nad gradom Palmira. U izjavi se također navodi kako ova pobjeda označava početak raspada terorističke organizacije ISIL.

Izjava je pročitana na sirijskoj državnoj televiziji. U njoj se navodi i to kako su sirijske vladine snage i njihovi saveznici jedina borbena snaga koja je u stanju poraziti terorizam u Siriji.

Ističe se kako će vojska, uz potporu ruskih zračnih snaga, nastaviti svoju ofenzivu protiv ISIL-a, Al-Nusra Fronta i drugih terorističkih skupina.

Podsjetimo, nakon oslobođenja Palmire sirijska vojska može krenuti dalje prema istoku Sirije koji se još uvijek uvelike nalazi pod kontrolom ISIL-a. Jasno je da ovaj put vodi i prema Raqqi, glavnom ISIL-ovom uporištu kojeg će zasigurno pokušati prije dolaska sirijske vojske osloboditi američka koalicija sa svojim skupinama na terenu, tzv. "Sirijskim Demokratskim Snagama" (FSA plus kurdski borci). No, izgleda kako je sirijska vojska u suradnji s ruskim snagama jedina sposobna nanijeti veliki poraz ISIL, što znači da se "utrka" prema Raqqi nastavlja i da sirijska vojska trenutačno vodi.