FOTO/VIDEO  ISIL masovno otima djecu i obučava ih da ratuju u ime 'kalifata'

Ekstremisti ISIL-a, ISIL, nakon počinjenih egzekucija, pogubljenja , ubojstva
ISIL su na internetu objavili brutalnu video snimku na kojoj mladi dječak ubija dvojicu zarobljenika za koje se tvrdi da su "ruski špijuni". Zarobljene osobe nalaze se na koljenima, a dječak im ispaljuje hice u glavu iz neposredne blizine.

Video snimka je objavljena tijekom jučerašnjeg dana. Prije smaknuća pripadnici ISIL-a ispituju zarobljenike, na ruskom jeziku. Oba zarobljenika pred kamerama su priznala kako imaju veze s ruskom obavještajnom službom FSB.

Nakon ovog ispitivanja snimka prikazuje muškarce kako kleče u polju. Uz njih se nalazi naoružani dječak te jedan bradati muškarac iza njih. Nakon što muškarac završava s čitanjem iz Kurana, dječak im prilazi i ubija ih hicima u glavu.Iz ruske obavještajne službe FSB ističu kako "neće komentirati situaciju". Radi li se zaista u ruskim obavještajcima, nema potvrde, no informacija ne bi iznenadila pošto je poznato kako Rusija surađuje s vlastima u Damasku protiv terorista.

Prema izvještaju UN-a, ISIL masovno otima djecu te im ispire mozak kako bi ih se pripremilo da ratuju u ime "kalifata" diljem Bliskog istoka. "Otimaju djecu i prisiljavaju ih da im se pridruže. Ispiru mozak djeci i indoktriniraju ih. Sve metode za regrutaciju djece koristi ova skupina", rekla je UN povjerenica za djecu, Lelia Zerrougui, u intervjuu za AP.

ISIL zarobljenike često pogubljuje na iznimno brutalan način, a ponekad egzekucije objavljuju i na internetu. Prema informacijama opozicijskog izvora SOHR na prostoru Sirije do sada je od strane ISIL-a pogubljeno preko 1,000 civila odrubljivanjem glave, kamenovanjem ili hicima iz oružja. Drugi izvori sugeriraju kako je ISIL do sada pogubio i znatno veći broj osoba, a često ubijaju i vlastite članove koji bi eventualno pokušali pobjeći.

Do sada su ubijeni i strani novinari i radnici sa Zapada. ISIL se posebno fokusirao na propagiranje ovih smaknuća pa su tako objavili video snimke odrubljivanja glava nekoliko stranaca, a među njima su: James Foley, Steven Sotloff, Peter Kassig, Alan Henning i David Haines.

Izvor: RT / AP