Irački Mosul sjedište ISIL-a gori od razarajućih projektila

21.03.2016

Veliko bombardiranje Mosula: ubijeni visoki predstavnici ISIL-a.Da li je počeo konačni slom samoproglašene Islamske države

Snažni američki zračni udari izvedeni su tijekom jučerašnjeg dana na položaje ISIL-a u Mosulu i okolici na prostoru sjevernog Iraka, ističu irački vojni izvori u razgovoru za CNN.

Informacije govore kako je pogođeno i sveučilište u Mosulu, za koje se vjeruje da je jedno od glavnih okupljališta ISIL-ovih boraca te kako je kompleks pretvoren za obuku militanata.

Athil Al Nujayfi, bivši guverner sjeverne iračke provincije Niniva, potvrdio je u razgovoru za CNN kako je pogođeno sveučilište u Mosulu te kako je također ubijeno i 17 visokih pripadnika ISIL-a. Nujayfi - koji na prostoru Mosula ima vlastitu mrežu militanata koji su mu lojalni - ističe kako je ovo znatan udarac za teroriste.

Iračka vojska pak ističe kako je u bombardiranju Mosula ubijeno najmanje 100 pripadnika ISIL-a. No, pojedini izvještaji govore kako je ubijeno i do 25 civila.

Britanski list The Guardian prenosi kako je tijekom vikenda u blizini Mosula ubijen i jedan američki vojnik nakon što je raketa pogodila bazu Makhmour.

loading...