FOTO/VIDEO  Irački 'Vukovar' je grad Barwanah i neslomljiv otpor ISIL-u

Televizija al-Arabiya, Dubaij, irak, saudijska arabija, irak, UN i Irak, kurdi, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, irak, šitske milicije, irak, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Peshmerga, kurdi, Ekstremisti iz ISIL-a, Ekstremisti ISIL-a, irak, Daesh , irak, ramadi, iračka vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, grad Barwanah, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, Grad Mosul, iračka vojska, Grad Mosul, irak, ISIL, irak, ISIL
Gradovi i naselja koja se nađu u okruženju ISIL-a često završavaju s vrlo teškom sudbinom. Ova teroristička skupina do sada je već zauzela velik broj mjesta, nerijetko počinivši masakr lokalnog stanovništva nakon upada. No, jedan mali irački grad je iznimka - grad Barwanah koji se pokazao kao neosvojiva tvrđava za ISIL koji grad drži pod opsadom već više od 1,5 godine.

Do sada su teroristi upotrijebili preko 300 auto-bombi kako bi slomili obranu stanovnika grada Barwanah, ali nisu uspjeli. Jedan od pripadnika lokalnog plemena koje pruža siloviti otpor teroristima, Ali Farihat, rekao je za arapsku verziju ruskog kanala RT: "Nanijeli smo im velike gubitke u ljudstvu i opremi. Preko 100 vozila smo im uništili, a oko 50 zauzeli. Zarobili smo i vrijednog oružja".Prije sukoba ovo je bio mali poljoprivredni grad od oko 25,000 stanovnika. Na sve načine ISIL je pokušao slomiti duh građana pa su im tako slali i pisma u kojima im se poručuju da će ih sve poklati ukoliko budu nastavili pružati otpor. No, većina je odlučila boriti se do kraja i grad je i dalje slobodan, a svi ISIL-ovi pokušaji upada bili su neuspješni.