ICTY traži privođenje Šešeljevih suradnika

vojislav šešelj, srpska radikalna stranka, tumor, vojislav šešelj, Beograd, Predrag Matić, vojislav šešelj, Jadranka Kosor bivša premijerka Hrvatske, vojislav šešelj, bujica, Ivo Josipović, HAG, vojislav šešelj, šešelj, sud, šešelj, sloboda, tužiteljstvo, zahtjev, mladen pavković, vojislav šešelj, Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZHB, Koordinacija Hrvatskih udruga, Koordinacija braniteljskih udruga, vojislav šešelj, vojislav šešelj, goran hadžić, vojislav šešelj, ICTY, Proces u Haagu, vojislav šešelj, Vukovar, ICTY, vojislav šešelj, žalbeno vijeće ICTY-ja

Članovi odvjetničkog tima Vojislava Šešelja - Petar Jojić, Jovo Ostojić i Vjerica Radeta - optuženi su za nepoštivanje Haškog suda zbog toga što su, kako se navodi, prijetili, zastrašivali, nudili mito i na druge načine utjecali na dva svjedoka na suđenju u postupku protiv Šešelja, kao i u povezanom postupku zbog nepoštivanja suda koji se protiv njega vodio.
Raspravno vijeće još je 5. prosinca 2014. izdalo povjerljivi nalog umjesto optužnice za nepoštivanje suda, a naloge za uhićenje troje optuženih Vijeće je izdalo 19. siječnja 2015. Raspravno vijeće u srijedu je objavilo nadopunjene verzije toga naloga umjesto optužnice i nalôga za uhićenje. Prema ovom nalogu Petar Jojić i Vjerica Radeta članovi su tima obrane Vojislava Šešelja.
U skladu s pravilom 77 Pravilnika o postupku i dokazima, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju može pokrenuti postupak zbog nepoštivanja suda protiv onih koji "svjesno i hotimice ometaju provođenje pravde".

Sud smatra integritet svojih postupaka i sigurnost svojih svjedoka ključnim elementima vladavine prava.
Jovo Ostojić je u srijedu za Blic izjavio kako se neće živ predati Haškom sudu.
Vojislav Šešelj pušten je na slobodu iz haškog pritvora prošle godine uz obrazloženje suda kako je riječ o zdravstvenim razlozima. Od onda se nije pokazalo da Šešelj ima zdravstvenih problema, nastavio se aktivno baviti politikom, a iako je u nekoliko navrata vrijeđao žrtve zločina i njihove obitelji, nije vraćen u pritvor.