Hrvatska u izboru američkog Virtuosa peta najbolja turistička destinacija na svijetu

putovanje, turizam, Hrvatska, Virtuoso

Američko udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso uvrstilo je Hrvatsku među top pet svjetskih destinacija za 2020. godinu u tri kategorije, izvjestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica.

U kategoriji najpopularnije brzorastuće destinacije Hrvatska je zauzela prvo mjesto te je iza sebe ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal, dok je u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce zauzela treće mjesto iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže. Hrvatska je u katogoriji najbolje globalne destinacije zauzela peto mjesto, a ispred su Italija, Grčka, Francuska i Japan, prenosi Novac.jutarnji.hr.

Riječ je o rezultatima objavljenim u godišnjem istraživanju "Virtuoso Luxe Report“ koji u 2020. godini na temelju trenutnih rezervacija predviđaju top trendove u putovanju među kojima su višegeneracijska putovanja, obiteljska te slavljenička.

"Hrvatski turizam u segmentu dalekih tržišta najveći turistički promet ostvaruje upravo iz SAD-a", istaknuo je za Novac.jutarnji.hr direktor HTZ-a Kristijan Staničić napominjući kako Virtuosov izvještaj dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju Hrvatska uživa američkom tržištu te potvrđuje da je u društvu vodećih odredišta za goste istančana ukusa. 

Staničić je naglasio da je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 627.000 dolazaka i više od 1,7 milijuna noćnja, što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Virtuoso Luxe Report predstavlja godišnje izvješće temeljeno na istraživanju provedenom među svjetskim agencijama za putovanja te njihovim savjetnicima koji su članovi Virtuosa. Virtuoso predstavlja mrežu najboljih američkih luksuznih turističkih agencija koja broji više od 20.000 savjetnika širom svijeta te godišnjim prometom koji iznosi više od 26,4 milijarde američkih dolara.