Hrvat kraj Maribora oteo 22-godišnjakinju, policija ga sumnjiči i za druge zločine

krađa, zatvor, Doboj, MUP RS, Makarska, policija, orka, uhićenja, uhićenje, droga, migranti, krijumčarenje, uhićenja, maribor, Hrvat, uhićenja, policijska akcija, Hercegovina, uhićenje, Adis Burić, pritvor

Slovenska policija uhitila je hrvatskog državljanina (26) kojeg sumnjiči za pljačku, otmicu i seksualno uznemiravanje. Policija ga također sumnjiči za oružanu pljačku u području Miklavža koja se odvila dan ranije prije, te otmicu muškarca u kolovozu.

Mariborska policija objavila je detalje zločina koji se odvijao 2. listopada. Osumnjičeni je oteo 22-godišnju ženu u blizini Maribora koja se htjela uključiti u promet na glavnoj cesti kad joj je 26-godišnjak svojim vozilom blokirao cestu, izašao maskiran iz automobila i prisilio je da ga odvede na drugu lokaciju u njegovom automobilu.

- Sumnjičimo muškarca za seksualno uznemiravanje, ali ne i silovanje - izjavio je glasnogovornik mariborske policije Miran Sadl na konferenciji za medije, piše 24ur. Sadl je kazao da je hrvatski državljanin koji ima privremeno prebivalište u Mariboru ukrao 22-godišnjakinji mobitel i novčanik.

Odvezao ju je na mjestu gdje ju je i oteo i zaprijetio joj je da ništa ne govori policije jer će je promatrati. Nakon što joj je uputio prijetnju, odvezao se u njezinom automobilu koji je kasnije pronašla policija.

Hrvat je uhićen već sljedeći dan, blizu adrese na kojoj 26-godišnjak živi. On je osumnjičen i za oružanu pljačku. Krajem rujna zapriječio je put 36-godišnjoj vozačici u Miklavžu u Dravskom polju, uperio pištolj i zatražio da joj preda novčanik. No, kad je vidio da je prazan, bacio joj je novčanik u kanal i odvezao se.

A 23. kolovoza je, uz pomoć dva Slovenca, u središtu Maribora oteo 37-godišnjaka i lakše ga ozlijedio.

Mariborska policija još istražuje ovaj incident, a Hrvatu je u međuvremenu određen pritvor. Mariborska policija poručila je da se nastavlja kriminalistička istraga protiv mladića i pozvali su sve koji su možda biti njegove žrtve da im se jave, prenosi Večernji.