Hrvat iz Frankfurta Ilija Ivanković se vratio kući – kćer otkrila što joj je otac rekao

nestao hrvat , Njemačka, Hrvat, pronađen, frankfurt

Tanja Ivanković, kćer Ilije Ivankovića koji je nestao u petak dok se vraćao iz Hrvatske u Frankfurt je javila Fenix-magazinu da se njezin otac vratio.

– Sam se vratio kući, zbunjen je, ali najvažnije je da je uspio pronaći put kući. Stigao je u ponedjeljak oko 22. 30 sati – rekla je Tanja Ivanković.

Ilija Ivanković je krenuo u četvrtak iz Zagreba u Frankfurt. Zadnji put je Tanja razgovarala s ocem u petak oko 7.30 sati i tad joj je rekao da je blizu Frankfurta, ali nije bio siguran. Od tad mu se gubi svaki trag. Sve do ponedjeljka uvečer kad je sam stigao kući. Obitelj je bila u šoku kad su ga ugledali.

Rekao im je da je bio u Nizozemskoj.

– Otac nije svjestan da je bio na području Kölna iako smo mu rekli da je policija uhvatila signal njegova mobitela na tom području. Također, vidjela ga je i jedna žena u Kölnu kad je parkirao automobil. On tvrdi da je bio u Frankfurtu, kod Schwanheima, u blizini Zračne luke i misli da je od tamo krenuo prema Nizozemskoj. Rekli smo mu da to nije moguće, ali on nikako ne zna da je bio u Kölnu i zapravo od tamo krenuo prema Nizozemskoj. U Nizozemskoj su ga čak vidjeli policajci, pomogli su mu jer je ostao bez goriva, pa su mu donijeli kanistar goriva.

Uspio se nekako vratiti kući, kako ni sam ne zna. Sad se odmara, vjerojatno ćemo ujutro zvati njegovog liječnika i potražiti pomoć jer čudno govori. Spominje imena ljudi koji su u Hrvatskoj, a on tvrdi da su s njim bili u automobilu. Nikad mu se to još nije dogodilo. Svi se nadamo da će biti dobro – rekla je Ilijina kćer Tanja za Fenix-magazin.