FOTO/VIDEO  Hamburg: 'Dobrodošli u pakao'

grad Hamburg , prosvjedi, grad Hamburg , anti-G20 , Summit G20
"Hamburg je pod opsadnim stanjem policije i prosvjednika. Policija je stigla iz svih krajeva Njemačke. Kordoni policajaca i policijskih vozila mogu se vidjeti na svakom koraku. Uspotavljen je i nadzor iz zraka. Prosvjednici svih vrsta - od antiglobalista, Greenpeacea i komunista prosvjeduju danonoćno, a policija ih nastoji držati dalje od mjesta gdje se održava summit. Promet u gradu je potpuno blokiran, čak i put od zračne luke do središta. Hmaburg izgleda kako da se većina ljudi koja u njemu živi odlučila evakuirati, a gradom vladaju prosvjednici koji nakon burne noći i danas uzvikuju "Dobrodošli u pakao" i "G20, poštujte vladavinu prava", izvijestila je iz Hamburga urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović.

 Organizatori prosvjeda "Dobrodošli u pakao" optužuju njemačku policiju kako su svjesno upotrijebili prekomjernu silu protiv prosvjednika. Andreas Beuth, jedan od organizatora prosvjeda opovorgnuo je policijske tvrdnje kako su prosvjednici odbili skinuti maske nakon naredbe policije poslije čega su na njih ispaljeni vodeni topovi.

Christoph Kleine, jedan od organizatora prosvjeda "Niste dobrodošli" kazao je kako je policija "risikirala ljudske živote" gađajući vodenim topovima prosvjednike koji su stajali na mostovima i krovovima zgrada, javlja Guardian.