Grupno silovanje u izbjegličkom centru

silovanje
Žena, stara oko 30 godina, dijelila je taksi sa muškarcem nakon posjete srednjovjekovnom gradu Vizbi, na švedskom ostrvu Gotland, kada je zatražila da izađe iz vozila.

Njen suputnik pozvao ju je unutra, ali kada je ušla u objekt napala ju je skupina muškaraca, piše "Dayli mail". Napad je izazvao bijesne reakcije u gradu i angažirane su dodatne policijske snage na otoku kada je gomila napala kamenjem centar za azilante. Odvjetnik žrtve silovanja Stafan Frerikson rekao je da je zlostavljanje počelo u toaletu, a onda se pridružilo još nekoliko muškaraca.

"Ne znamo odakle su došli. Silovanje i zlostavljanje je trajalo par sati. Ona se u toj situaciji potpuno paralizirala i nije uopće mogla fizički da se odupre, osim što je stalno ponavljala riječ ‘ne'", rekao je odvjetnik.

On je rekao da njegova klijentkica ne može da se kreće duže bez invalidskih kolica te da je na kraju uspjela da pobjegne. Šestorica muškaraca starosti oko 20 godina su prvo uhićeni, ali su kasnije pušteni. List "Ekspresen" piše da su svi napadači azilanti i da se napad dogodio u centru za azil. Protesti mještana uslijedili su nakon napada.