Gromoglasna šutnja hrvatskih medija o suđenju hrvatskim uznicima u Hagu

Haag, Den Haag, hrvatska šestorka u haagu
Jučer, nakon što smo, kao i svaki dan, pregledali stranicu haškog suda o ovom predmetu, stavljen je novi update, odluka suda od 1. ožujka ove godine i sad imamo konačan i detaljan raspored tijeka žalbene rasprave.

U ponedjeljak, 20 ožujka obranu iznosi Jadranko Prlić

U utorak, 21. ožujka na redu je Bruno Stojić

U srijedu, 22. ožujka obranu iznosi Slobodan Praljak

U četvrtak 23. ožujka na redu je Milivoj Petković

U petak, 24. ožujka razmatrat će se argumenti Valentina Ćorića

U ponedjeljak, 27. ožujka red je na obranu Berislava Pušića

I konačno, u utorak 28. ožujka održat će se završna rasprava.

Molimo vas da ovo podjelite u što većem broju, jer, otkad je određen datum žalbene rasprave, dakle od 15. prosinca prošle godine, u "hrvatskim" medijima o ovom prebitnom pitanju vlada takva gromoglasna šutnja, da mi jednostavno više ne dvojimo o tome da je nekom stalo da se ne čuju argumenti obrana naših političkih uznika, već da sve ostane na toj lažljivoj anti-hrvatskoj medijskoj paradigmi koja počiva na najvećoj medijskoj laži 20. stoljeća, a to je ona drska i bezočna laž o "podjeli Bosne između Tuđmana i Miloševića u Karađorđevu" kojom se želi podjeliti krivnja za rat između Hrvatske i Srbije i time abolirati velikosrpsku politiku kao glavnog uzročnika svih zala, te prikazati Muslimane kao jedine žrtve ne samo Srbije nego i Hrvatske.

O tome je danas u Slobodnoj Dalmaciji Višnja Starešina napisala jedan vrhunski članak u kojem je, prva i jedina, spomenula nadolazeću žalbenu raspravu, ali i veliku geostratešku igru koja se krije u pozadini čitavog slučaja, i mi ćemo, čim portal digne na internet taj tekst, ovdje ostaviti poveznicu na isti.

Nakon toga, svima bi trebalo biti puno jasnije koji su ogromni ulozi u igri u ovom predmetu.

A ovdje sada ostavljamo izvorni link na odluku žalbenog vijeća o rasporedu žalbene rasprave:

http://www.icty.org/x/cases/prlic/acord/en/170301.pdf

Izvor: hrvatskonebo.com