Grčki se parlament odlučio ZA 'bailout'

Aleksis Cipras, premijer Grčke, grčka, grčka, korisnici kredita MMF-a, novac mmf, grčka, referendum, grčki premijer, grčka, Aleksis Cipras, bailout
Nakon nekoliko sati mučne debate, salve kritika upućenih grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu i strastvene rasprave, zastupnici parlamenta glasali su ZA bailout, i u skladu s time, teške mjere štednje, povećnje poreza, reforme i rezanja koja predstavljaju uvjete financijske pomoći članica eurozone Grčkoj.

Za sporazum kojeg su generalno svi ocijenili ucjenjivačkim, nepravednim i sramotnim, glasalo je 229 zastupnika od 300 zastupnika.

Istraživanje javnog mišljenja čiji su rezultati objavljeni danas pokazalo je da više od 70 posto stanovnika Grčke želi da parlament odobri pomoć.

Nakon što je u utorak javnosti poručio da je preuzeo odgovornost i potpisao "dokument u koji ne vjeruje", ali je jedino tako mogao izbjeći katastrofu za zemlju, Ciprasu preostaje da se pouzda u istraživanje javnog mnijenja koje je na uzorku od 700 ispitanika za dnevnik To Vima proveo institut Kapa Research, po kojemu, iako su podijeljeni oko uvjeta sporazuma, 70,1 posto Grka smatra da bi ga parlament trebao usvojiti.