Fra Šimun Šito Ćorić: Nemojte propustiti ovu priliku

Šimun Šito Ćorić

... po svijetu, hrvatske katoličke misije po svijetu, hrvatske udruge i ustanove u hrvatskom izvandomovinstvu i Savjet Vade RH za Hrvate izvan RH.

Poštovani i dragi prijatelji!

Kao što svi znamo pred nama su IV. Hrvatske svjetske igre od 18. do 23. srpnja 2017. u Zagrebu. Novost je da ovaj put Vlada RH financira sve troškove Igara, da su one za sve sudionice i sudionike, o hotela do prehrane, besplatne. Malo se, dakle, možemo vaditi na činjenicu, da nemamo sredstava za njih!

Ovim putom sve dužnosnike i članove ovih navedenih časnih ustanova i udruga diljem svijeta ponovno molimo, da osobno i preko mehanizama svoje institucije ili udruge još jednom na svoj najbolji način potaknu Hrvatice i Hrvate diljem svijeta, posebice mladež, da ne propuste ovu priliku općehrvatskog druženja i povezivanja cjelokupnog hrvatskog korpusa, domovine (RH i BiH) i izvandomovinstva.

Ne treba zaboraviti, da su Hrvatske svjetske igre mnogo više od sportskog susreta, da nas sve više u domovini i u izvandomovinstvu, na čelu s vladom RH to prepoznaje! Broj sudionika na Igrama također će pokazati, koliko ove sve gore navedene hrvatske institucije i udruge imaju stvarnog utjecaja na naše sunarodnjake u svojim sredinama, ali i koliko naši ljudi izvan domovine imaju osjećaja i potrebe za raznolikim načinima izgrađivanja hrvatskog zajedništva.

Uz sve lijepo i dobro, do viđenja u srpnju u Zagrebu,

Šimun Šito Ćorić, glasnogovornik HSK