FOTO  Doček Ratka Mladića pred tribunalom u Haggu

Haag, ratko mladić, ICTY, ratko mladić, Raspravno vijeće, Den Haag

Stotine novinara iz cijelog svijeta pokušale su dobiti akreditaciju za ulazak u sudnicu kako bi iz prve ruke mogli izvjestiti o "Srebreničkom krvniku". Portal hercegovina.info ekskluzivno donosi fotografije sa iščekivanja Ratka Mladića pred tribunalom.

Sam Mladić je na sudu izjavio: "Ovo su gnusne optužbe protiv mene i da to dobro pročitam i razmislim sa svojim odvjetnicima meni treba više od mjesec dana. Ja prvi puta čujem za monstruozne optužbe koje ste stavili i ne razumijem i meni treba više da ja to shvatim".

"Želim reći još  par rečenica jer su ovdje svi novinari iz svijeta. Ja se ne plašim novinara i javnosti svih nacija. Ja sam branio svoju zemlju i svoj narod, nisam branio Ratka Mladića. Sada branim Ratka Mladića pred vama. Prema meni su postupali ljudski, ali me nervira ova procedura. Kad vidim na televiziji one fantomke više bih volio da ubiju mene Ratka Mladića. Ja ne ubijam ni muslimane kao muslimane ni Hrvate kao Hrvate, ne ubijam sada u Libiji, ja sam branio svoju zemlju", rekao je Mladić.

Za hercegovina.info iz Den Haag-a B.Buhač