FOTO  Evo zašto je Bosancima zabranjen rad na kruzerima!

kruzer split

Veliki broj njih svoju sreću je našao "preko bare", dok tisuće mladih pokušava da se ukrca na neki od svjetskih kruzera ne bi li tako došao do neke zarade i uštede. Međutim, kao i mnogo puta do sada, pojedinci su uspjeli da sjajne šanse za zaradu ne samo unište, već na crnu listu da stave i sve druge iz ovih krajeva zainteresovane za taj posao.

Zbog bahatosti i vjerovanja da će prevarom uspjeti da brzo i lako dođu do velikog novca, danas postoji zabrana ukrcavanja za mlade iz BiH i Srbije na neke od najvećih svjetskih brodova. Naime, došlo je do toga da se pojavljuju kandidati koji odlaze na kruzer sa samo jednim ciljem - kako što prije i uspješnije tužiti kompaniju.

Kako su kompanije bivale na gubitku, što zbog odštete što zbog neadekvatno ispunjenih obveza koje su zaposleni imali na brodu, odlučile su da više ne angažiraju mlade iz ovog kraja Europe. Čak i kandidati koji su čekali poziv, sada dobivaju obavještenje da su odbijeni i da se neće ukrcati na brod.

Mjesec dana prije datuma stiglo mi je obavještenje da sam ipak odbijena. Nije mi bilo jasno zašto, kada sam sve kontrole prošla, a onda sam čula ovu priču, rekla je Jovana iz Srbije za Telegraf. Kako se pominje na stranici "Poslovi na kruzerima" za sada je ova zabrana aktivna kod kompanije Royal Caribbean, ali ako se slične situacije nastave postoji šansa da i ostale kompanije uvedu zabrane.

kruzer split