FOTO/VIDEO  Eskalacija u Skoplju

Skopje, Makedonija
Jučeršanji anti-vladin prosvjed u glavnom gradu Makedonije eskalirao je u nasilje. Izvori prenose kako je policija napala prosvjednika nakon što su ovi krenuli u napad na ured predsjednika.

Prosvjed je započeo tijekom jučerašnjeg dana i okupilo se nekoliko tisuća ljudi. No, u kasnijim satima došlo je do nasilja - nakon što su se probili kroz policijski kordon, prosvjednici su krenuli prema vladinim zgradama, paleći usput slike makedonskog predsjednika Đorgea Ivanova.

Prema zadnjim informacijama ima ozlijeđenih i s jedne i s druge strane. Podsjetimo, tenzije u Makedoniji visoke su već neko vrijeme, a pošto je riječ je o zemlji od koje se tek očekuje da bira svoj politički put - odnosno hoće li krenuti putem euroatlantskih integracija ili nekim alternativnim pravcima - ovakve eskalacije biti će sve češće, jer i vanjski utjecaji na Makedoniju postaju sve snažniji.

Što se tiče jučerašnje eskalacije anti-vladinih prosvjeda, razlog tome je činjenica da je predsjednik Đorge Ivanov odlučio obustaviti istragu o masovnom prisluškivanju provedenom od strane Vlade. Prosvjednici pak ističu kako je taj njegov potez jednak državnom udaru.