Erdogan uz najviše počasti u Ankari primio Čovića i Izetbegovića

Dragan Čović
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović doputovali su danas popodne u službenu dvodnevnu posjetu Republici Turskoj, a u Ankari ih je primio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.
U čast dolaska članova Predsjedništva BiH na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari upriličena je ceremonija svečanog dočeka uz najviše vojne počasti, a na trgu ih je dočekala turska delegacija sa predsjednikom Republike Turske Erdoganom na čelu.
Po dolasku ispred predsjedničke palače predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović vojnike u počasnoj gardi pozdravio je na turskom jeziku.
Članovi Predsjedništva BiH posjetit će Veliku narodnu skupštinu Republike Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine Ismailom Kahramanom.

Protokolom posjete, predviđen je i susreti članova Predsjedništva BiH s premijerom Repulike Turske Ahmetom Davutogluom u palači Cankaya.

U večernjim satima u petak je u Istanbulu planirana radna večera članova Predsjedništva BiH, u organizaciji Odbora za vanjsku trgovinu Republike Turske .

 

trtturk.com