Dvojica snajperista upucala 11 policajaca, četvorica poginula

pucnjava dallas
Četvorica policajaca ubijena su, a sedmorica ranjena hicima iz snajpera. Čelnik policije u Dallasu David Brown rekao je da su dva snajpera na povišenom položaju pogodila jedanaest policajaca, pri čemu su trojica ubijena. Policija je nešto kasnije objavila da je i četvrti policajac podlegao ozljedama, a još je jedan u vrlo teškom stanju.

Afroamerikanci ubijeni u razmaku od dva dana

Pucnjava u Dallasu dogodila se tijekom uglavnom mirnog prosvjeda protiv policijske brutalnosti prema crnačkoj zajednici, nakon što su u razmaku od dva dana policajci ubili dvojicu Afroamerikanaca u američkim saveznim državama Minnesoti i Louisiani.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak kako ta policijska ubojstva pokazuju da se Amerika nužno mora suočiti s "pojavama rasnih predrasuda" u policijskim redovima.

"Tu nije riječ o izoliranim incidentima. Oni ukazuju na šire probleme unutar našeg pravosudnog sustava", ocijenio je Obama.

Ubojstvo Philanda Castilea nakon što ga je zaustavila policija u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti, te ubojstvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

Hina