Državljanin BiH nasred ulice pucao je u glavu bivšoj djevojci

austrijska policija
Državljanin BiH Željko B. nasred ulice u Beču pucao je u glavu bivšoj djevojci Violeti J., porijeklom iz Srbije, a potom je presudio sebi. Žena je u bolnici i nalazi se u komi, a Željko je preminuo na licu mjesta, prenosi izvješća austrijskih medija Dnevni list.

Prema izjavama očevidaca, Željko (52) je svratio na piće u kafić Rebeca u kojem je radila njegova bivša djevojka. Navodno nije bilo nikakve svađe, Željko je bio miroljubiv i popio piće. Po završetku smjene Violeta je krenula u drugi kafić, no bivši ju je slijedio da bi 20 minuta kasnije potegnuo pištolj i pucao Violeti (48) u glavu.

Nakon što je oblivena krvlju pala na pod, Željko je pištolj okrenuo prema sebi.

Prolaznici su pozvali hitnu pomoć koja je nesretnu ženu prevezla u bolnicu gdje je odmah operirana. Nalazi se u komi i ne znaju hoće li se oporaviti.

- Prema prvim saznanjima, riječ je o zločinu iz strasti. Osumnjičeni je kod sebe imao mali pištolj - izjavio je policajac za Heute. Kako austrijski mediji pišu, ona je osma žena žrtva zločina iz strasti od početka godine.

Prema izjavama očevidaca, Željko je zbog Violete ostavio ženu i četvero djece, no ona ga je ipak ostavila zbog drugog muškarca. Menadžerica kafića Slavica S. (55) rekla je da je u novoj vezi bila sretna, no Željko se s tim nije mogao pomiriti.

- Violeta mi je bila kao sestra. Bila je jako dobra žena, ali nije imala sreće s muškarcima - rekla je Slavica.

Naglasila je i da je Željko još prije pet mjeseci prijetio da će ubiti Violetu, a zatim i sebe, ali da nitko od prisutnih u kafiću to nije ozbiljno shvatio.

- Često je prijetio Violeti i tukao ju je, ali nitko nije vjerovao da može napraviti nešto tako užasno - rekla je Slavica.