Dronom bacao eksploziv: Meta mu bila kuća bivše djevojke

dron , napad, bivša djevojka

Meta napada muškarca koji je u lipnju pomoću drona bacao eksplozivne naprave na istoku Pennsylvanije bila je kuća njegove bivše djevojke, tvrde tužitelji.

Jasona Muzzicatoa (44) FBI je priveo nakon što su ga povezali s eksplozijom na temelju dokaza koje su pronašli u njegovom domu i radnom mjestu. Tereti ga se uzrokovanje više eksplozija od ožujka ove godine, javlja Fox News.

Motivi napada u početku nisu bili poznati, ali tužiteljstvo sada tvrdi da se Muzzicato služio dronom kako bi naciljao posjed bivše djevojke.

Charles Carcione, jedan od susjeda čije su kamere videonadzora zabilježile jednu eksploziju, rekao je da misli da su eksplozivne naprave bile ispunjene i drugim opasnim materijalima.

"Jednog dana radio sam nešto na prilazu ispred kuće. Odjednom sam ih čuo. S neba je padala "kiša čavala". Nitko nije bio u blizini. Nitko ih nije bacio, padali su s neba", svjedoči susjed koji je odmah posumnjao u Muzzicatoa.

Sumnje su se pokazale opravdanima kada je policija u lipnju u njegovom domu pronašla bombe kućne izrade i vatreno oružje. Istražitelji su ukupno pronašli sedam improviziranih eksplozivnih naprava i devet komada vatrenog oružja, uključujući više pušaka AR-15 i poluautomatske pištolje.