Dovezli su nam muškarca, doživio je infarkt, zaprepastili smo se kad smo čuli tko su žene koje su došle s njim

hitna pomoć
Kako piše Kurir prije nekoliko dana zazvonio je telefon u Hitnoj pomoći, a kad se operater javio s druge strane, začuo se ženski glas. Žena je rekla da je pozlilo jednom muškarcu, a simptome je opisala kao slučaj teškog infarkta zbog čega je vozilo hitne odmah poslano na lice mjesta.

- Bilo je oko dva sata poslije ponoći. Javila se žena i rekla da je njezinom suprugu pozlilo i da je bez svijesti. Dežurni liječnici su se odmah uputili na adresu. Tamo su ih dočekale dvije prilično uspaničene gospođe u ranim četrdesetim godinama. Ispričale su što se dogodilo. Prema njihovim riječima, čovjek se iznenada počeo tresti, uhvatio se za prsa i srušio. Liječnici su učinili sve što su mogli na mjestu događaja, a zatim su pacijenta hitno prevezli u Urgentni centar - navodi sugovornik Kurira.

U pratnji vozila Hitne bile su obje žene. Predstavile su se kao supruga i sestra i bile su zabrinute i u šoku, prema riječima sugovornika. Svi zajedno stigli su u Urgentni centar, gdje je počela borba za život sredovječnog Beograđanina.

- Liječnici su više puta pokušali reanimaciju, ali je situacija bila izrazito teška. Borili su se za njegov život, ali nisu ga uspjeli spasiti. Pacijent je umro pred zoru - rekli su izvori za Kurir.

Zaposleni u Urgentnom centru pozvali su žene koje su cijelo vrijeme čekale na hodniku. Rekli su im da čovjeku spasa nije bilo, izrazili im sućut. One su plakale, pa su se nekako smirile. No, tada je uslijedio šok za liječnike.

- Spremili smo smrtovnicu koju mora potpisati netko od rodbine. Ponudili smo dvjema gospođama da potpišu, ali su one to odbile, jer, kako su nešto kasnije objasnile, nisu u srodstvu s preminulim. Zbunjeno smo se pogledali, nikome ništa nije bilo jasno. Dvije žene su konačno priznale jednoj sestri iz medicinske ekipe da su s pokojnim M.S. bile u nekoj vrsti ljubavne veze koja je trajala pet dana. Oni su te noći, kao i više puta prethodnih dana, zajedno imali seksualne odnose. Tijekom jednog takvog, M.S. je pozlilo i spasa mu nije bilo. Svi smo bili u potpunom šoku kada smo saznali pravu istinu - priča izvor za Kurir.

Prava obitelj pokojnog M.S. obaviještena je o njegovoj smrti tek ujutro. Njegova sestra, ali ovog puta prava, došla je identificirati preminulog, preuzeti tijelo i potpisati smrtovnicu.

Odmah po dolasku u Urgentni centar doktori su posumnjali da je M.S. koristio neki od jačih seksualnih stimulansa, s obzirom na to da je bio u jako teškom stanju, ali je usprkos tome zadržao erekciju. Zbog neobičnih okolnosti smrti obavila se i obdukcija nad pokojnikom, a rezultati su pokazali da je M.S. koristio kokain, koji je, između ostalog, i jak seksualni stimulans i jedan od uzroka jakog infarkta.