Djevojčicu u Italiji nije spasio Bosanac nego Rumunj!

Njegovo ime je Ionut Purice i ima 29 godina! Tvrdi tako čitatelj 24sata Roland Jurić, Ionutov kolega koji s njim radi u Taglio di Po u regiji Veneto.

- Radimo u istoj tvrtki. Prepoznali smo naš kamion u vijestima. Ništa nikomu nije rekao, a cijela ga Italija traži i slavi kao heroja. Poslije su ga pronašli. Već je na putu u Nizozemskoj - kazao je Jurić.

Kako smo jučer pisali, nepoznati vozač priskočio je u pomoć Abdelhamidu Haddachu i njegovoj kćeri Jihan. Njihov automobil bio je odbačen prema ogradi nakon što je udario u drugo vozilo. Kamion koji je vozio prema njima naglo je zakočio i prepriječio put ostalim vozilima i tako je spriječio veću tragediju. Vozač je zatim izišao i pomogao ocu koji je spašavao djevojčicu. Njeno je srce tada prestalo kucati, no intervencijom hitne pomoći Jihan je oživjela te je potom prevezena u bolnicu u kojoj se još uvijek bori za život. Njezin otac poslije je izjavio kako bi rado saznao tko je muškarac koji im je priskočio u pomoć u najvećoj nevolji. Pretpostavio je da je riječ o Bosancu. No sada može stisnuti ruku Ionitu.

- Ion, kako ga zovu Talijani, te je nedjelje prevozio ribu. Na cesti je ugledao krvavo dijete. Bila je to mala Jihan. Dotrčao je i prvi je pomogao ozlijeđenima. Malenoj srce nije kucalo. Nekim čudom naišli su djelatnici Crvenoga križa, koji su se vraćali s natjecanja u pružanju prve pomoći. Oživjeli su je. Curica je na odjelu intenzivne njege u bolnici Papa Ivan XXIII. u Bergamu - prepričao je Roland Jurić za 24sata.