Djevojčicu su šest godina držali u ormaru, izgladnjivali i silovali

silovanje, napastovanje
O sposobnosti ljudi da prežive najgora zlostavljanja i krenu dalje sa svojim životom svjedoči primjer 20-godišnje Lauren Kavanaugh iz Teksasa koja je u dječjoj dobi šest godina trpila seksualno, fizičko i psihičko zlostavljanje. Prije 12 godina pronađena je kako živi zatvorena u ormaru prepunom fekalija i urina, a tamo su je zatvorili njeni skrbnici i mučitelji - majka Barbara i očuh Kenneth Atkinson.

Majka se odrekla male Lauren već pri rođenju i dala je na posvajanje, ali se predomislila nakon osam mjeseci i tražila djevojčicu nazad. Zahvaljujući pravnoj grešci odvjetnika koji je zastupao posvojitelje Billa i Sabrinu Kavanaugh, monstruozna majka je bez problema dobila dijete nad kojim se iživljavala sljedećih šest godina. Djevojčicu su držali u ormaru, navodno je silovali i davali drugim ljudima da je seksualno zlostavljaju.Kada je pronađena 2001. godine bila je teška samo 11,5 kilograma, poput dvogodišnjeg djeteta. Bila je toliko izgladnjela da su je liječnici morali hraniti metodom koja je korištena na žrtvama holokausta, jer nije imala enzime kojima bi mogla probavljati hranu. Ipak, liječnike je zadivio njen duh s kojim je podnosila sve tegobe.

Doživotna robija za monstrume
Njeno sićušno tijelo bilo je toliko oštećeno godinama seksualnog zlostavljanja da je morala proći niz kirurških operacija. No, kako je bilo previše traumatično da o tome svjedoči kao 8-godišnje dijete, bračni par Barbara i Kenneth Atkinson nikada nije osuđen za silovanje. No, ipak su osuđeni na doživotnu robiju, s tim da će imati pravo zatražiti puštanje na slobodu 2031. godine, kada će Lauren imati 38 godina.

Barbara Atkinson ima ukupno šestero djece, od četiri oca, ali jedino je Lauren bila zlostavljana, te je zatvorena u ormaru izgladnjela slušala kako se druga djeca igraju i jedu.

Kraj njenih paklenih muka došao je nakon što je Atkinson, bijesan na svoju suprugu jer je mislio da ga vara, pokazao svom susjedu što se skriva u ormaru.

Nakon kirurških rekonstrukcija Laureninog izmrcvarenog tijela, uslijedile su godine psihičke terapije jer joj je mozak atrofirao - njen emotivni razvoj je zakržljao. Nije znala čak ni sjediti na stolcu ili koristiti zahod, a travu je prvi put u životu vidjela kad je izašla iz bolnice. Liječnike je začudio njezin relativno bogat vokabular, a kasnije je otkriveno da je naučila govoriti slušajući country muziku koju bi majka glasno puštala da priguši njen plač.

Ponovno zlostavljanje nakon oslobađanja
Nakon oslobađanja Lauren je na koncu vraćena svojim posvojiteljima, obitelji Kavanaugh. No, njenim mukama ipak nije došao kraj - ponovno je doživjela zlostavljanje. To se dogodilo 2005. kada su socijalni radnici potaknuli njenu posvojiteljicu da malo popusti čvrsti nadzor nad djetetom, pa je Lauren išla provesti neko vrijeme kod Sabrinine nećakinje koja je živjela sa suprugom i sinovima. No, sljedeće jutro suprug je odveo Lauren izvan kuće i seksualno nasrnuo na nju, zbog čega je kasnije zatvoren.

Od tada je Lauren počela proživljavati teško razdoblje psihičkih problema, s napadajima bijesa, pokušaja samoubojstva i tuča u školi. Također, proživljavala je i psihosomatske poremećaje dok je njeno tijelo pokušavalo blokirati uspomene na godine silovanja. Nakon što je prebačena u alternativnu školu i krenula na terapiju gdje je upoznala i druge žrtve zlostavljanja, počeo je njezin oporavak.

Danas više ne uzima lijekove za depresiju i bipolarni poremećaj, ali i dalje pokazuje znakove zlostavljanja - skriva hranu u svojoj sobi, ne može podnijeti country muziku, a njen ormar ima plahtu umjesto vrata. Ipak , njen život ide dalje - ove godine završila je srednju školu i upisala se na fakultet.