Dino S. i Emil A. krijumčarili ratno oružje u Njemačku

Policijski dužnosnici, Njemačka, ubojstvo, Njemačka, istraga, pucnjava, Njemačka, ubojstvo, Anil G., doživotna kazna , München, Njemačka, državljanin bih, doživotni zatvor, ubojstvo, austrija, dječiji doplatak , bračni par, austrija, Klagenfurt, državljanin bih, ozljeđivanje, Hrvat, Njemačka, zlostavljanje

Nakon što je njemačka policija u veljači ove godine uhitila dvojicu bh. državljana od 17 i 28 godina, u čijem vozilu su pronašli 95 granata, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i drugo oružje, uhićena su još dva muškarca porijeklom iz BiH.

Kako piše "Bild", protiv 24-godišnjaka i 28-godišnjaka podignuta je optužnica i njima će se suditi zajedno s ranije uhićenima.

Optuženi su da su kao članovi organizirane kriminalne grupe u mercedesu sakrili oružje koje su prevezli preko Češke u Njemačku. Sumnja se da su krijumčarili ratno oružje koje su prodavali na teritoriju Njemačke, piše Klix.

"Tužiteljstvo u Drezdenu pretpostavlja da su optuženi željeli ostvariti zaradu od prekograničnog prevoza i profitabilnom preprodajom oružja, od čega su živjeli", rekao je glavni tužitelj Jirgen Šmit.

U istrazi sudjeluju i državno tužiteljstvo Njemačke i Federalni ured kriminalističke policije, jer se sumnja da je u ovoj grupi bilo još članova.

Državljani BiH će ostati u pritvoru do početka suđenja. Kako su pisali njemački mediji, ranije su uhićeni Dino S. i Emil A.

Automobil je bio potpuno preuređen kako bi mogli sakriti oružje. Ali, njih dvojica su bili samo vozači koji su preuzeli već spremno vozilo.

Dva muškarca porijeklom iz BiH koja su nedavno uhićena sumnjiče se da su organizatori krijumčarenja oružja.

Do uhićenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo.

Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga u potpunosti pretresti. Tada su otkrili i ostalo oružje.