Cijeli dan trajale racije po kućama

ISIL, teroristi, teroristi, ISIL, ISIL, otmičar, otmica, ISIL, teroristi, otmica, ISIL, Tomislav Salopek, Tomislav Salopek, Tomislav Salopek, ISIL, ISIL, pogubljenje, Tomislav Salopek

Iako je jučer Egipat započeo racije u više mjesta za koja su sumnjali da bi mogli tamo naći Tomislava Salopeka, jutros nema novih informacija o uspješnosti akcije. Sigurnosne snage pretražile su jučer niz terorističkih skrovišta u gradovima Sheikh Zuweid, Rafah i Arish kako bi pokušali doći do novih informacija o Salopeku.

Hrvatske i egipatske službe u subotu i dalje rade na pronalaženju otetog Tomislava Salopeka, rečeno je Hini u hrvatskom ministarstvu vanjskih i europskih poslova, dan nakon što se šefica diplomacije Vesna Pusić iz Kaira vratila u Zagreb i nakon što je istekao 48-satni ultimatum koji je postavila Islamska država.

"I dalje se radi na tome, ali zbog osjetljivosti situacije ne možemo iznijeti više detalja", rekli su u MVEP-u.

Francuska novinska agencija France presse, koja je slučaj otetog Salopeka pratila od samog početka budući da se radi o Hrvatu koji je radio za jednu francusku kompaniju u Egiptu, također u subotu nema nikakvih novih vijesti o njemu te samo ponavlja da "IS prijeti da će ubiti hrvatskog taoca otetog u srpnju u Kairu".