Chavez u komi, na životu ga održavaju aparati

...izvijestili su izvori iz bolnice na Kubi, u kojoj je Chavez, prenosi Daily Mail. Čelnik Venezuele je na aparatima koji ga održavaju na životu, kaže isti izvor i otkriva da Chavez "pokazuje veoma slabe znakove života", a liječnici bi svakog trenutka mogli isključiti aparate. Više detalja o Chavezov stanju nije objavljeno.

U srijedu ujutro je Chavezov zamjenik Nicolas Maduro rekao kako je predsjednik u teškom stanju, ali je odbacio tvrdnje da mu se stanje sve više pogoršava. Građanima Venecuele poručio je da ignoriraju sve napise o lošem stanju Chaveza.

- Chavez je pri svijesti te nas je zamolio da građane cijelo vrijeme obavještavamo o njegovom stanju te je posebno istaknuo da govorimo realnu situaciju, koliko god da ona bila teška - rekao je Maduro.

Hugo Chavez je na operaciji bio 11. prosinca, a od onda se u medijima cijelo vrijeme pojavljuju napisi kako mu je sve lošije te da mu se zdravlje zakompliciralo. Po četvrti put bi trebao položiti prisegu za predsjednika Venecuele 10. siječnja, a nagađa se kako neće doći na ceremoniju.