Červar naknadno pozvao Halila Jaganjca

rukomet, poziv, izbornik, lino červar

Hrvatski izbornik Lino Červar uputio je naknadni poziv igraču Nexea Halilu Jaganjcu da se priključi prvoj fazi priprema za Europsko prvenstvo koje počinju 17. prosinca u Zagrebu.

Iako nije na popisu 28 igrača koji su prijavljeni za EURO 2020. godine, Jaganjac će, kao velika hrvatska nada i perspektiva, puno pomoći izborniku i reprezentaciji u prvoj fazi priprema dok nacionalna vrsta još nije kompletirana.

Tako se ukupno 17 igrača okuplja za prvi dio priprema u Zagrebu, 17. prosinca. Oni će biti  smješteni u Hotelu Panorama, a trenirati u Kutiji šibica.  Tijekom toga okupljanja reprezentacija će prisustvovati i Večeri hrvatskog rukometa kada će biti izabrani najbolja hrvatska rukometašica, rukometaš, trener i suci godine.

Europsko prvenstvo zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska od 9. do 26. siječnja 2020. godine. S popisa 28 igrača koji je nedavno objavljen, izbornik je pozvao 15 igrača koji će trenirati u Zagrebu od 17. do 23. prosinca. Druga faza priprema će biti od 26. do 30. prosinca u Poreču, a završni dio priprema je od 1. do 7. siječnja, također u Poreču, u sklopu kojeg će biti i Croatia kup. Uz Hrvatsku, na Croatia kupu koji se održava od 3. do 5. siječnja 2020. godine nastupaju još BiH i Katar.