FOTO  Božićni domjenak u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Den Haag-u

Davor Ljubanović, Andrea Gustović-Ercegović , Carmina Croata, Veleposlanstvo RH u Den Haagu, domjenak, HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj

Domjenak je započeo nastupom zbora Carmina Croata koji djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj župi sv.Nikola Tavelić u Rotterdamu. Zbor Carmina Croata je oživio tradicionalnu hrvatsku predbožićnu atmosferu izvođeći najljepše božićne pjesme „Narodi nam se", „Svim na zemlji", „Kirie Eleison" itd...

Nakon kratkog koncerta nazočnim se obratio gospodin Davor Ljubanović, savjetnik veleposlanstva RH koji je zahvalio zboru Carmina Croata i svim učesnicima božićnog domjenka te predstavio i zamolio novu veleposlanicu u Den Haagu Andreu Gustović-Ercegović da se obrati svim nazočnim.

Prisutnima se zatim obratila i predstavila nova veleposlanica Republike Hrvatske u Den Haagu Andrea Gustović-Ercegović koja je izrazila iznimno zadovoljstvo biti sudionicom ove večeri kojoj je cilj ne samo okupiti što veći broj Hrvata, već im i stvoriti osjećaj božićnog zajedništva te ih ugodnom atmosferom na trenutak vratiti u domovinu.„Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam večeras kao veleposlanica Republike Hrvatske mogla ugostiti brojne predstavnike hrvatskih udruga,crkvene vjerodostojnike i ostale nazočne Hrvate koji žive i rade u Nizozemskoj. Naime,Hrvatsko veleposlanstvo nije samo institucija koja predstavlja Republiku Hrvatsku u Nizozemskoj već je i dom za Hrvate koji ovdje žive, dodala je veleposlanica.

Nakon obraćanja i božićne čestitke veleposlanice Andree Gustović-Ercegovac domjenak je protekao u opuštenoj i svečanoj predbožićnoj atmosferi druženjem uzvanika .

Božićni domjenak u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Den Haag-u

HERCEGOVINA.info