Bilans napada: Najmlađa žrtva trogodišnja djevojčica

terorizam

Kako navode, najmlađa žrtva je trogodišnja djevojčica, dok je jedna šestogodišnjakinja u teškom stanju. Španjolski mediji navode da je policija potvrdila da je među ubijenima u Barceloni troje Nijemaca i jedna osoba iz Belgije.

Belgijski ministar je na Twitteru naveo da je u pitanju žena, ne dodajući druge detalje.

- Nažalost oplakujemo belgijsku žrtvu u napadu u Barceloni. Moje saučešće njenoj obitelji i prijateljima - navode iz Belgije. Povrijeđeni su državljani Francuske, Njemačke, Španjolske, Nizozemske, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunjske, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, priopćila je španjolska agencija za civilnu zaštitu.

AFP navodi da je je iz Haaga stigla informacija da je troje Nizozemaca povrijeđeno. Francuska je priopćila da je među više od 100 povrijeđenih u Barceloni i 26 Francuza, od kojih je 11 kritično.

Grčki diplomata je prijavio da su povrijeđene tri osobe iz njegove zemlje - žena i njeno dvoje djece. Povrijeđene su i četiri osobe iz Australije, jedna osoba iz SAD i jedna osoba iz Kine.

U napadu kombijem na pješake u povijesnom centru Barcelone, u ulici La Rambla, prema posljednjem bilansu regionalnih vlasti poginulo je 13, a povrijeđeno je više od 100 ljudi.