Belgija: Strah od terorizma, otkazana i utakmica Belgija - Španjolska

specijalna policija, američka policija, teror, teroristi, belgija, Bruxelles, Bruxelles, razina sigurnosti, belgijski premijer
Belgija je povisila procjene o mogućem terorističkom napadu s 2 na 3 na ljestvici od četiri i vlasti su odlučili otkazati prijateljsku nogometnu utakmicu između Belgije i Španjolske, koja se trebala igrati u utorak navečer na stadionu kralja Baudoina.

Odluka je donesena nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti u ponedjeljak navečer na temelju nove procjene Koordinacijskog organa za analizu prijetnji (OCAM), navode belgijski mediji. Podizanje procjene znači da je prijetnja "moguća i vjerojatna". To znači da će na ulicama biti znatno vidljivija nazočnost snaga sigurnosti.

Slijedom te odluke otkazana je i prijateljska nogemetna utakmica između Belgije i Španjolske, na kojoj se trebalo okupiti 50 tisuća ljudi.

Odluka je razumljiva s obzirom da je traženi terorist Salah Abdeslam još uvijek u bijegu. Belgijska policija sumnjiči Abdeslama da je sudjelovao u organizaciji i izvršenju terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 129 ljudi.

U slučaju da ga uoče, od građana se traži "da se suzdrže od bilo kakvog samoinicijitvnog djelovanja i da odmah obavjeste policiju".

Hina