Autističnom sinu ubacila u školsku torbu diktafon pa se zaprepastila onime što je čula

Dvanaestogodišnji Camden Davis iz Baton Roguea u američkoj saveznoj državi Louisiani ima dijagnosticiran autizam te ga je njegova majka prošle godine odlučila upisati u školu po imenu Hope Academy koja se reklamira kao škola za osobe s posebnim potrebama, piše Businesa Insider.

No, nakon nekog vremena njegova majka Milissa shvatila je da dječak iz škole dolazi vidno uznemiren te je odmah znala kako nešto nije u redu. U njegovu školsku torbu zbog toga je stavila uređaj za snimanje kako bi otkrila što se događa na nastavi, a ono što je na njemu čula, zaprepastilo ju je.

Camden je bio zlostavljan u školi, no to nisu činila druga djeca, kao što je majka sumnjala, već profesori.

U torbu mu je ubacila diktafon i snimala što se događa u školi. Otkrila je kako joj sina zlostavljaju dvije profesorice.

"Da vidimo što bi učinili s njim u j... javnoj školi. Ne bi izdržao ni minute", čuje se na snimci dok mu na drugoj profesorica prigovara zato što ne piše te mu govori kako zbog toga ne može sjediti s drugim učenicima. Ravnateljica škole Lisa Stone odmah je dala otkaz dvjema profesoricama te se ispričala za incident.

"Htjela sam vrištati i plakati jer je bilo baš loše. Pomisao kako sam sina svaki dan slala ondje, a da nisam znala što se događa me dotukla" rekla je očajna majka nakon što je otkrila kako se dvije profesorice ponašaju prema njezinom sinu.

rtl.hr