Američki Kongres jednoglasno je usvojio nove sankcije Rusiji

Kijev, Rusija, Vladimir Putin, Barack Obama, SAD, jugoslavija, Barack Obama, SAD, Rusija, Vladimir Putin, vruća linija, Francuski predsjednik, Barack Obama, Američki predsjednik, Francois Hollande, EU i Ukrajina, Rusija, Vladimir Putin, Barack Obama, Summit G20, američki Kongres, Rusija, Rusija i Sjedinjene Države, nove sankcije, Vladimir Putin, Barack Obama, EU i Rusija, SAD i Rusija, Vladimir Putin, ISIL, Rusija, SAD i Rusija, povlačenje ruskih snaga, povlačenje, Barack Obama
Rusija će odgovoriti na nove američke sankcije koje Washington najavljuje uvesti zbog ukrajinske krize, rekao je u subotu zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Kasno u četvrtak američki Kongres jednoglasno je usvojio nove sankcije Rusiji koje se odnose na vojni i energetski sektor.

Nacrt zakona još treba potpisati američki predsjednik Barack Obama.

»Nema nikakve dvojbe da da nećemo ostati bez odgovora« na nove sankcije, rekao je Rjabkov kojeg navodi agencija Interfax.

Rjabkov je osudio »proturuske osjećaje« koji su vodili zastupnike pri usvajanju nacrta zakona o novim sankcijama. »Naravno da smo zabrinuti načinom na koji se ti osjećaji šire« u Kongresu, rekao je Rjabkov.

Usvajanje novih sankcija smatramo »novim iskazivanjem proturuskih osjećaja i pokušajem da nam se diktiraju odluke koje su nam u potpunosti neprihvatljive«, rekao je.

Izrazio je nadu da će ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov o toj temi razgovarati u ponedjeljak kada se u Rimu sastaje s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem.

Hina