FOTO/VIDEO  40.000 dolara za spomenik žrtvama komunizma u Kanadi

Kanada, žrtve komunizma
Hrvatske katoličke župe u Kanadi donirale su 40.000 dolara za spomenik žrtvama komunizma u Kanadi i tako podržali kampanju Tribute to Liberty (Počast slobodi).

Kako je na svojoj Facebook stranici objavio Ivan Grbešić, novi predsjednik Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske, novac su ove nedjelje u ime župa uručili vlč. Tomislav Kasić (Župa Hrvatskih Mučenika - Mississauga) i vlč. Ivan Vukšić (Župa Presvetoga Trojstva - Oakville).

'Posebna hvala vlč. Tomislavu koji je poveo ovu inicijativu, svakoj od pridonosećih župa u našoj hrvatskoj zajednici u Kanadi (uključujući Kitchener, Mississauga, Norval, Oakville i Toronto) i svima onima koji su dali doprinos. Ovaj doprinos je doveo našu kampanju prikupljanja sredstava (uprave TTL-a - tributetoliberty.ca) jedan korak bliže završetku. Spomenik žrtvama komunizma služit će kao javni podsjetnik na milijune žrtava komunizma (uključujući i naše Hrvate i Hrvatice) i donijet će patnju tih žrtava u svijest javnosti', poručio je Grbešić.

Predaji donacije nazočio je i hrvatski saborski zastupnik, Željko Glasnović.

'Zahvaljujem župniku župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi, vlč. Tomislavu Kašiću i delegatu Hrvatske Biskupske Konferencije i Biskupske Konferencije BiH za Kanadu, kapelanu župe Presvetog Trojstva u Oakvillu, vlč. Ivanu Vukšiću, i svim hrvatskim patriotima koji su donirali novac za taj plemeniti cilj', napisao je na svom Facebooku.

Izgradnja spomenika u Ottawi će početi 2018., a završetak se planira krajem 2018. ili početkom 2019. godine. Kako će izgledati, pogledajte u nastavku.