Stravično priznanje: Uzeo sam pare pa se vratio da ih zauvijek ušutkam

jabukovac , ubojstvo

Čuo sam da Kazimirovići imaju mnogo novca pa sam ih odlučio opljačkati. Međutim, kad sam upao u kuću stvari su se zakomplicirale...

Ovim riječima opisao je svoj krvavi pohod automehaničar Davor P. (35) iz Jabukovca, koji je jučer nakon uhićenja priznao da je 7. kolovoza ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Davor je do detalja opisao ovaj jezivi zločin.

– Sve sam uradio zbog para. Sve sam isplanirao. Maskirao sam se i upao u njihovo dvorište misleći da tamo nema nikoga. Mislio sam da ću ih lako opljačkati i otići. Međutim, u kući su bile tri žene koje su spavale – rekao je Davor.

– Stvari su se zakomplicirale. Povikao sam: “Dajte pare! Pare mi dajte” Dragana je tada vidjela da sam ušao u kuću i napala me sjekirom! Počeli smo se hrvati. U strahu da će me prepoznati, ja sam pobjegao, a potom odlučio vratiti se i zauvijek ih ušutkati – rekao je na saslušanju četvorostruki ubojica.

“Pomutio mi se um, nisam znao što me je snašlo”

Potom se vratio naoružan.

– Pomutio mi se um, nisam znao što me snašlo! Zatekao sam ih u dvorištu sve tri. Dragicu i Draganu ubio sam ispred trijema. U obje sam ispalio po dva metka u lice, a Ljubinku sam ubio hicem usta dok je stajala ispred stepeništa kuće. Pokrio sam ih krpama. Nedugo zatim, na imanje je na trotoaru stigao i gazda Raja kojeg sam izrešetao – rekao je Davor na saslušanju i zaprepastio sve svojim hladnokrvnim priznanjem.

Rođaci osumnjičenog ne znaju ništa o zločinu

Reporteri Blica jučer su u blizini imanja zatekli oca osumnjičenog, Slavišu P., koji je bio na traktoru. On tada nije želio odgovarati na pitanja novinara o uhićenju njegovog sina.

Novinarima je rekao da ništa ne zna i da nije u toku. Na pitanje o oružju koje je pronađeno u blizini njegovog salaša također nije želio odgovarati. Još je dodao i da je policija bila, i da je njemu tijekom uviđaja bio zabranjen prilaz mjestu na kom je pronađeno oružje.

Opisujući trenutak kada se dogodilo ubojstvo, Radovan, Davorov djed, je ispričao da se njegov unuk “normalno ponašao kod kuće”, kao i da su svi zajedno gledali vijesti o spomenutom zločinu.

On je dodao i da je njegov unuk prethodnih dana popravljao motor u dvorištu, kao i da nije imao bilo kakve reakcije tijekom istrage o kojoj je pričalo cijelo selo, kao ni kada ga je policija tražila.

– Te večeri, kada se dogodilo ubojstvo, helikopter je kružio iznad sela, nakon toga došla je i policija. Mi smo izašli ispred kuće i gledali kako lete helihopteri, vidjeli smo i policiju, a Davor se sve vrijeme normalno ponašao. Mi nismo znali da on ima ikakve veze s tim – kaže Radovan.

Egzekutor također  tvrdio da nije poznavao obitelj

– Nakon zločina preturio je po kući i našao 200 eura i 35.000 dinara koje je uzeo, čak nije ni bio na popisu osumnjičenih za svirepo ubojstvo. Imao je samo neke sitne prijave za nasilničko ponašanje. Tek nakon desetaka ispitanih obruč se stegao i otkirven je ubojica – navodi izvor blizak istrazi.

– Rekao je gdje je zakopao oružje. Pronašli smo “škorpion”, lovačku pušku i još jedno oružje. Priznao je da nije imao suučesnike u zločinu. Ubojica, koji je ipak običan mještanin, a ne profesionalac, rekao je policiji da se uplašio i skoro odmah nakon ubojstva pobjegao zakopati oružje.

Inače, vrijednost oružja koje je policija zaplijenila u Davorovoj kući iznosi nevjerojatnih 5.000 eura. Davor je tu živio sa djedom, bakom i ocem. Da bizarnost ovog zločina bude veća, kuća ubojice se nalazila samo nekoliko metara od policijske stanice, prenosi Blic.