Štrajk pripadnika Granične policije se nastavlja

"Iznenađeni smo posljednjom izjavom iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande prema kojoj su - što se Vijeća ministara tiče, sva pitanja vezana za Sindikat GPBiH u mjerodavnosti ministra sigurnosti BiH, jer se radi o resornom ministarstvu", kazao je Hofman.

Dodao je da Sindikat GPBiH nije organizacijska cjelina u okviru Ministarstva sigurnosti BiH, pa da ministar sigurnosti po toj osnovi treba da pregovara s ovim sindikatom, podsjećajući "da je to obveza poslodavca čiji su predstavnici predsjedatelj Vijeća ministara BiH i njegovi zamjenici".

"S tim u vezi, očekujemo da neko od njih napokon sjedne za pregovarački stol sa Sindikatom GPBiH, u suprotnom mi i dalje nastavljamo štrajk", naveo je Hofman.

Najavio je, istovremeno, da će Štrajkački odbor Sindikata GPBiH u petak u 12 sati održati sastanak da bi razmotrio daljnje mogućnosti, "s obzirom na to da se poslodavac i dalje oglušuje o legitimne i legalne zahtjeve Sindikata".

Pripadnici GPBiH su u štrajku od 30. travnja, a odluka o njegovom pokretanju donesena je nakon što je Predsjedništvo BiH usvojilo Prijedlog proračuna institucija BiH kojim je obuhvaćeno i dodatno smanjenje plaća i naknada policijskim službenicima zaposlenim u GPBiH.

Fena