Što se krije iza nestanka?

nestanak, Požarevac, maloljetna djevojčica

Razlog za ovakav potez učenice Poljoprivredne škole u Požarevcu nitko ne želi da kaže u „interesu maloljetnice", ali se pretpostavlja da je razlog - nesporazumi sa majkom. Katarina je prošle subote krenula u Kostolac, kod prijateljice na rođendan i od tada joj se gubio trag.

Povremeno se majci javljala telefonom, ali sa skrivenog broja. Tom prilikom, ona joj je govorila da se nalazi na produženoj školskoj praksi, pošto je učenica Poljoprivredne škole, sa Domom učenika „Sonja Marinković" u Požarevcu. Međutim, u srijedu su svi telefonski kontakti prestali. Tada je majka prijavila njen nestanak.

Požarevačka policija je odmah reagirala i dala se u potragu. Analizom baznih stanica i broja mobilnog telefona koji je koristila maloljetnica, ubrzo je locirana.

 Policijski službenici pronašli su maloljetnicu, čiji je nestanak prijavljen 30. kolovoza. Utvrđeno je da je ona samovoljno napustila kuću i otišla kod prijateljice i prijatelja u Požarevac, gdje je i pronađena.

Osim infomacije da je djevojčica pronađena, u policiji nisu željeli da izreknu bilo kakve detalje vezane za ovaj slučaj. Prema nezvaničnim informacijama, Katarina se prije odlaska na party u Kostolac, vidjela sa svojim dečkom Goranom Đ. iz Požarevca. Oni su se našli i razgovarali u Sunčanom parku, ispred požarevačkog Centra za kulturu, nakon čega je Katarina otišla za Kostolac, oko 18 sati - saznajemo iz istrage.  Planirali smo da razgovaramo i sa njenim dečkom, koji je takođee maloljetan, ali smo djevojčicu u međuvremenu pronašli.
Ona je potom dovedena u policijsku stanicu, radi davanja izjave, kojoj je prisustvovala i njena majka. Obje su potom policijskim automobilom vraćene u Kulu. Osim majke i brata, Katarina ima i oca, ali on samo povremeno dolazi, pošto radi u Rumunjskoj, odakle je rodom.

Izvor: Kurir