Stiže prvi val ljetnih temperatura zraka!

ljeto, vrućina

Ponedjeljak je bio samo prvi dan u nizu koji je donio vedrinu i ranoljetnu toplinu. Sve više temperature zraka zamjetno su se odrazile i na porast temperature mora!

Nakon šta su zadnje kiše i bura spustili temperaturu na 19°C, tijekom ponedjeljka more je u Dalmaciji na mnogo mjesta doseglo 22°C, a na sjevernom Jadranu mjestimice i toplih 23°C. Stabilne dane prati i slab dnevni vjetar, u noći slab burin, danju slab maestral.

Vrlo slično vrijeme bit će u tijekom utorka, srijede i četvrtka. Na nebu teško da će se moći primjetiti konkretan oblak, no vidljivost bi se postupno mogla lagano smanjivati zbog više vlage u zraku.
U drugom dijelu srijede i osobito u četvrtak zapuhat će slabo do umjereno jugo. No to jugo, za razliku od prethodnih, neće biti predznak promjene vremena.

Naprotiv, od petka do kraja tjedna nastavit će se pretežno sunčano vrijeme, samo povremeno uz malu naoblaku i suho. Doći će do daljnjeg zatopljenja zbog pritjecanja vrućeg zraka sa sjevera Afrike.

Već će od jutra biti neugodno toplo jer nigdje minimalne temperature neće padati ispod 20°C. U petak će u najtoplijem dijelu dana uz obalu i na otocima biti od 28 do 32°C, u Zagori od 31 do 34°C.

Subota donosi slabljenje juga ali i još malo više temperature zraka koje će gotovo posvuda uz obalu i na otocima biti oko 30°C ili malo više, a u Zagori moguće je dosezanje granice od vrlo vrućih 35°C.

Pravo ljeto počinje s ovim tjednom, a temperatura mora do kraja tjedna mogla bi porasti dodatnoj 1 do 2°C.

Dalmacija news