Sarajlija zaglavio u stijeni: HGSS-ovci pilali i micali kamenje da ga izvuku

sarajlije, turist, Hrvatska zemlja, omiš
Turista iz Sarajeva je u subotu ujutro kupio srdele za sebe i suprugu i krenuo ih očistiti među stijenama iznad plaže. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu i glavom pao među stijene. Nije se mogao izvući i ostao je bespomoćno ležati dok ga nije primijetila slučajna prolaznica. Odmah je pozvala 112 i uskoro su do čovjeka stigli vatrogasci, Hitna pomoć, HGSS-ovci i policija.

Spašavali su ga nekoliko sati nakon čega je s lakšim ozljedama prevezen u splitsku bolnicu:

- Nevjerojatno je kako je uletio među stijene, da ga je netko gurao ne bi se mogao tako zaglaviti. Donijeli smo svu moguću opremu, hidraulične jastuke, micali smo stijene, a doslovno sam mu na licu štemao macolom i dlijetom - ispričao nam je Zvonimir Kujundžić iz HGSS-a.

- Iako ga je boljelo, bio je priseban, rekao mi je: Samo štemaj koliko god treba, samo me izvuci odavde - rekao nam je Kujundžić.

Nakon što su ga izvukli brodom su ga prevezli do luke u Pisku odakle ga je Hitna pomoć odvela u splitsku bolnicu. Neslužbeno doznajemo kako su mu ustanovljene lakše tjelesne ozljede, ali je svejedno ostavljen na jednodnevnom promatranju u bolnici.

Omiška priča završila je puno sretnije od slučaja Amerikanca Aarona Ralstona (38) koji je 2003. godine, dok je trčao zabačenim kanjonima Utaha, upao u usjek, a na ruku mu je pala stijena. Nije se mogao pomaknuti i nakon pet dana si je nožićem odlučio odrezati ruku i tako se spasio. Po njegovoj priči snimljen je film '127 sati'. 24sata.hr