Uputite svoje molitve Gospodinu za sigurnu vožnju

vjera, molitva, RAK, pobjeda, duhovnost, zdravlje, uticaj na zdravlje, zdravlje čovjeka, molitva, molitva za zdravlje, molitva krunice, religija, religija, vjera, molitva, 40 dana za život, Mostar, molitva, molitva, vjera, čovjek i vjera, religija, vjera, spoznaja, religija, čovjek i vjera, Papa Franjo, homilija, vjera, čovjek i vjera, život u vjeri, put Isusa Krista:, Isus, evanđelje, Njemačka, crkva, vjera, katica kiš, duhovna obnova, Gorica, Grude, katica kiš, mir, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, molitva, katica kiš, strah, katica kiš, katica kiš, katica kiš, molitva, očenaš, Papa, Papa Franjo, katica kiš, propovijed, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš,
Molitva prije putovanja

Gospodine Bože, moj Oče, ti si moj Bog! Tvoja mu­drost neka me vodi, tvoja milost neka me uzdrža­va, tvoja ljubav neka me raduje, tvoja istina neka me štiti, tvoja moć neka me čuva. Isuse Kriste, Božji Sine, moj Brate i Spasitelju! Radujem se što si postao čovjekom. Tvojim putem želim ići. Tvoja muka moj je spas.
Gospodine, preteci naša djela svojom milošću i prati ih svojom pomoći, da sva­ki naš posao od tebe uvijek započnemo i po tebi sretno završimo. Podaj nam milost da put na koji se spremamo sretno prođemo i sigurni, s tvojim blagoslovom, do odredišta stignemo. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen. Oče naš...

Molitva za sretan put

Svemogući vječni Bože, usliši naše molitve i daj nam sretan put i mirno vrijeme te nas očuvaj od svake pogibelji i nesreće. Neka nas na našem putu pra­te tvoji sveti anđeli, da mirno i sigurno dospijemo kamo idemo i da se, nakon sretno obavljenog posla, radosno vratimo svome domu. Amen. Oče naš... Sveti Anđeli čuvari, molite za nas i čuvajte nas! Sveti Nikola, zaštitniče putnika, moli za nas! Sveti Kristofore, moli za nas!

Molitva za sigurnost u prometu

Gospodine, Bože reda i ljubavi, kada sjedimo za uprav­ljačem, učini da ne zaboravimo ni sebe, ni svoje obite­lji, ni bližnjega koji s nama dijeli isti put te nas uvijek drži podalje od prometnih opasnosti. Čuvaj nas slo­bodne, a ne robove vozila, da nas ne obuzme strast za brzinom niti nesmotrenost pretjecanja.
Uzdrži nas mirne i vedre, kako bi naše oči, naše ruke i sva naša osjetila, s pripravnom pažnjom, bile stalno jamstvo sigurnosti nama i bližnjima. Prati nas svojim blago­slovom da nepovrijeđeni stignemo do cilja. Nauči nas služiti se vozilom na korist sebi i drugima, da bismo na putu uvijek mogli biti susretljivi, jer je ljubav naša prva zapovijed, pa i onda kada sjedimo za upravljačem.
Udijeli nam uvijek radost života i uživanja u ljepotama koje si stvorio. Gospodine, sjeti se svih onih koji su bili žrtve prometnih nesreća: roditelja, siročadi, udovica, rodbine koja nije dočekala svoje drage. Sjeti se i onih koji na svom tijelu nose zlosretne posljedice sudara: udijeli im strpljivost i utjehu vjere.
Presveta Bogoro­dica, tvoja i naša Majka, neka nas stalno podsjeća na ove naše dužnosti i neka nas uvijek zagovara za naše duhovno i vremenito dobro. Amen.

Molitva za Gospin zagovor na putovanju

O Majko, prati nas svojom ljubavlju, čuvaj i upravljaj na tom putu. Daj da se svaki putnik radostan vrati s putovanja u svoj mili dom! Milosrdni Bože, vodi nas putem mira. Tvoj anđeo neka nas prati na putu, da se dobro i sretno možemo vratiti, u miru i radosti. Daruj nam, Gospodine, savršenu uljudnost prema svima. Podaj nam da neumorno pazimo na neopre­znost drugih i nepromišljenost mladih. Daj da naša vozila stoje u tvojoj službi i donesu sreću onima koji se s nama voze. Amen. Zdravo, Marijo...

Molitva vozača svetog Ivana XXIII.

Gospodine, podaj mi sigurnu ruku i budno oko kako ne bih nikoga povrijedio kuda prolazim. Ti si darovao život i ja te molim da nijedan od mojih čina ne bude protivan tome daru koji od tebe dolazi. Nauči me da se služim svojim autom za potrebe drugih, da ne omalovažavam - zbog želje za sve većom brzinom - ljepote svijeta što si ih ti stvorio, nego da s radošću i pristojno vozim svojim putem. Amen.

Molitva za zaštitu od nesreće

Kad sjedim za volanom, daj mi čvrstu ruku i pozorno oko, da nikoga ne povrijedim.
Ti si stvorio svaki život i nijedan moj čin ne smije nauditi ili oštetiti ovaj dar. Čuvaj od nesreće mene i sve koji su mi povjereni. Ne daj da prebrzom vožnjom zaboravim vrijednost ljud­skog života. Ispuni me odgovornošću u mojemu zvanju i daj mi da ga iz­vršavam tako da svojom vožnjom na zemaljskim cestama postignem svoj cilj u vječnosti: u tvoju slavu na nebu. Amen.

Molitva svetom Mihaelu arkanđelu

Dragi sveti Mihaele arkanđele, zaštiti nas, naše tije­lo i našu dušu od Zloga, njegovih sljedbenika i svih onih koji k nama dolaze sa zlim namjerama. Zaštiti naš život i naš automobil, dok putujemo obavlja­jući svoje svakodnevne dužnosti. Zaštiti nas, naše živote, našu obitelj, naše putovanje, blago i ime­tak od svih opasnosti, nevremena, tuče i poplava. Amen. Anđele čuvaru...

Molitva vozača svetoj Riti

Gospodine, daj mi čvrstu ruku i budno oko. Daj da svojim prolaskom ne remetim mir bližnjega moga, sijući bol među mojom braćom. Molim te, Gospodine, i za one koji su sa mnom: očuvaj ih od stradanja, ognja i nesreća. Pouči me kako da koristim svoj auto za potrebe drugih; daj da shvatim da zbog ljubavi prema brzini ne smijem žrtvovati život, Tvoj dar, ni ljepotu stvorenoga.
Pouči me radosnom i ljubaznom hodu stazom mojega života, tako da ne čineći zla, prispijem na odredište vječnoga spasenja. U svojim molbama utječem se miloj svetoj Riti u čiju se zaštitu ufam s bezgraničnim povjerenjem. Amen.