Tvoja prisutnost može nekome promijeniti taj dan. Razmisli malo o tome!

pruzime ruke
Svaki novi dan koji ti Bog pruža darovan ti je jer si nekome potreban, jer tvoja prisutnost može nekome promijeniti taj dan. Razmisli malo o tome!

Nemoj se zatvoriti samo u sebe, pitati se ima li život smisla i zašto su ljudi jedni drugima tako daleki? Kada se otvoriš shvatit ćeš da život ima smisla jer netko pokraj tebe treba tvoju utjehu, tvoju lijepu riječ, osmijeh ili zagrljaj. Kada shvatiš da je tvoj današnji dan dio mnogo većeg Božjeg plana drugačije ćeš živjeti.

Nećeš više čekati tko će se tebi prvi javiti, što će ti tko ponuditi, tko će te negdje pozvati, već ćeš sam preuzeti inicijativu. Kršćanin nije onaj koji čeka neko idealno vrijeme da bi se pokrenuo, kršćanin zna da je sadašnju trenutak idealan trenutak da bi Bog preko njega nešto napravio. Ali samo onda kada mu se stavi na raspolaganje, samo onda kada kaže „Evo me, tu sam i napravi od mene Bože ono što misliš da je najpotrebnije ovom svijetu."

Bog ti daje ovaj dan da nakon njega svijet više ne bude isti. Istina je da neće sve biti idealno, da neće svi samo čekati tebe da dođeš i da im objaviš nešto fascinantno. Bit će i onih koji će ti podapinjati nogu, onih koji će te ponižavati i rugati se onome što radiš, ali usprkos njima moraš ići naprijed i nastaviti s onim što radiš. Biti svjedok nije lagano, ali drugog puta nema, sve je ostalo samo začarani krug koji nikuda ne vodi.

Kada shvatiš da je tvoj današnji dan dio mnogo većeg Božjeg plana drugačije ćeš rasporediti svoje vrijeme, jasnije razmišljati o prioritetima i drugačije živjeti život. Svaki novi dan koji ti Bog daje postat će za tebe jedna velika prilika da u svijetu oko tebe bude manje suza, manje razočarenja i manje povreda. Koliko god mislio da si malen i da ne možeš mnogo, kada se predaš u Božje ruke, Bog će od tebe učiniti velike stvari. Povjeruj i vidjet ćeš!

Mario Žuvela