'Sreća u ovom životu - Otkrijte ljepotu svakodnevice'

Papa Franjo, Papa Franjo u BiH , Međugorje, Papa Franjo mladima, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo mladima, Papa Franjo I., Vatikan, Papa, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo, Sjeverna Makedonija, Papa, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo, suverenizam, populizam, Papa Franjo
U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak, 6. prosinca predstavljen je naslov 'Sreća u ovom životu - Otkrijte ljepotu svakodnevice', prenosi IKA.

Knjigu su predstavili dr. Miro Radalj i mr. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nova knjiga pape Franje zanimljivim jezikom pristupačnim i vjernicima i nevjernicima daje čitateljima osnovne upute kako pronaći ljubav i sreću u ovomu kaotičnom svijetu. Za papu Franju uvažavanje svakodnevnog života je duhovni pothvat jer se duhovnost ne živi u teoriji nego u životnoj stvarnosti onakvoj kakva jest, u kojoj su ljudi pozvani otkriti ljepotu svakoga novog dana. Istražujući ideju sreće papa Franjo pokazuje kako se može unijeti više smisla u svoje živote i u svaki novi dan.

U knjizi su sabrane Papine nadahnjujuće misli iz propovijedi, govora, molitava i obraćanja. Papa u knjizi dotiče čitav niz općeljudskih tema: potragu za smislom, životnu sreću, suočavanje s poteškoćama, jednostavnost, odnose s drugima, suosjećanje, iskrenost, razumijevanje, otvorenost i dobronamjernost, važnost radosna, pozitivna i konkretna pristupa životu, kako ne odustati od svojih snova itd.