Snaga Ljubavi: Papa prigrlio i blagoslovio čovjeka bez lica

Papa Franjo, čovjek bez lica, poljubio i zagrlio
Papa Franjo je u srijedu opet prekinuo opću audijenciju na Trgu sv. Petra kako bi zagrlio i pružio riječ ili dvije utjehe vjerniku kojem je lice unakaženo. Molio je s njim, zagrlio ga i na kraju ga je nježno poljubio i blagoslovio.

Ne zna se je li muškarcu lice izobličeno zbog bolesti ili je stradao u nesreći, no to papi Franji nije bilo važno.

Prije samo dva tjedna Papa je zadivio kad je prekinuo audijenciju kako bi zagrlio i poljubio Vinicija Rivu (53). Teško bolesnom Rivi zbog genetskog poremećaja je lice i tijelo prekriveno bolnim izraslinama.

Sišao je s oltara i bez oklijevanja me zagrlio. Mislio sam da će mi srce iskočiti iz grudi - prisjeća se Riva.

Iako nije zarazan, Papa to nije znao. Bolesni Riva nije mogao skriti suze.

- Poljubio sam mu ruku dok me milovao po glavi i ranama. Onda me privukao u snažni zagrljaj i poljubio me u obraz - kazao je Riva i dodao da se osjećao "kao u raju".

Papin čin trajao je nepunu minutu, no Riva kaže da mu se činio kao vječnost, piše Daily Mail. Od početka Franjina pontifikata ovoga proljeća potpora Katoličkoj crkvi raste. U Britaniji se broj vjernika koji pohađaju misu povećao za 20 posto, a svećenici u Francuskoj, SAD-u i Latinskoj Americi primijetili su značajan porast vjernika u svojim crkvama.

Papa Franjo ne libi se prići beskućnicima i pozvati ih k sebi na večeru, prao je noge maloljetnim delinkventima i poslao novac umirovljenici koja mu se požalila da su je pokrali. Zato su ove geste gdje ljubi teško oboljele i unakažene tek jedne u nizu gesta koje će sigurno ponoviti.

Izvor: 24sata.hr