Samo Gospa može razumijeti takve roditelje

Međugorje, Gospa Međugorje, hodočasnici, Međugorje, svetište, Gospa Međugorje, Sveti Otac, Gospa, vjera, religija, Međugorje, Gospa, tajne, molitva, krunica, Međugorje, godišnjica, godišnjica ukazanja, Gospa, religija, Vidjelica Mirjana, Gospa Međugorje
Dragi prijatelji, mnogi od vas znaju da čitamo svaki vaš komentar i iz komentara isčitavamo tugu, bol, patnju, nerazumijevanje, ostavljenost itd. Posebno me bole poruke i komentari roditelja koji su izgubili dijete bilo spontano, zbog bolesti, iznenada, tragično... Znam da nema veće boli od boli kad roditelj u rukama drži mrtvo dijete i kad roditelj pokapa svoje djete. Kad netko umre stariji znamo čuti:" Ajde proživio je dosta neka ide po redu". Ali kad dijete umre roditelji postavljaju pitanje zašto meni, što sam ti Bože učinio, zašto me ovako kažnjavaš? Mnogo pitanja, ali malo odgovora. Onda se dogodi da se začahure u sebe jer nitko ne može razumijeti njihovu bol. Prilaze im sa riječima:" To je bila Božja volja, "To je Božja volja ..." - to je klišej koji minimalizira smrt i tugu.
- "Ipak imate i drugo dijete ..." - ne postoje riječi koje mogu opravdati smrt djeteta. Ne postoje riječi utjehe roditeljim kad se približava godišnjica smrti, rođendan. Jer njihova tuga ne prestaje na pogrebu ili godišnjicama, njihova tuga je stalna, tuga koja ih razdire iznutra. Tko najbolje razumije takve roditelje, tko im može biti najveća utjeha? Na žalost razumjeti ih može samo onaj tko je to prošao. Sad u vrijeme korizme posebno mi je na srcu i kad mislim na sve tužne roditelje, 13 postaja kad Isusa skidaju s križa. Polažu Gospi u krilo mrtvo tijelo njenog sina. Da, dragi prijatelji samo Gospa može razumijeti takve roditelje, samo im Gospa može pomoći i biti utjeha. Osim Gospe tu veliku pomoć može napraviti vjera, svećenici i svi vi koji poznajte takve roditelje. Vjera i svećenici mogu biti od pomoći i utješiti ih na način da je naš život prolazan i da će se jednog dana sresti sa svojim anđelom, a taj anđeo je i sad uz njih iako ne u vidljivom smislu. Prijatelji sa riječima utjehe, razumijevanja, ramena za plakanje... Pokušajte ih shvatiti jer oni više neće biti iste osobe kao što su bile. Oni su sa dijetetom pokopali i jedan dio sebe. Neka Bog da snage svim takvim roditeljima da izdrže do susreta sa svojim anđelima, a i vama dragi prijatelji da budete uz njih, da budete njihov Šimun Cirenac i da im pomognete nositi taj bolni i teški križ. Oprostite na ovako dugom tekstu, ali ono što boli takve roditelje boli i mene.

Karmelićani-Split