Psovka je veliki porok

U šibenskoj gradskoj župi Varoš prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je blagdan Imena Isusova. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe van grada predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

"U Starom Zavjetu ime Božje se ne izgovara, ono je sveto, nedodirljivo, neoprostiv je grijeh izgovoriti ga jer toga ljudi nisu bili dostojni. U Novom zavjetu Bog nam daruje svoje Ime u Sinu, da ga s poštovanjem izgovaramo, da mu se molimo, da mu zahvaljujemo, da otkrivamo kako spasenje Božje ulazi i u naš život. Kao da se misterij navještenja Blaženoj Djevici Mariji ne prestaje događati", poručio je biskup Rogić.

Ukazao je kako je u hrvatskom narodu psovka je veliki porok. "Ono što bi nam trebalo biti najsvetije često se gazi, ruglu izvrgava različitim psovkama. Možemo li ovaj blagdan posvetiti upravo tome, da nestane psovke u našem narodu, da nam svetinje - osvjetljavaju put spasenja, a ne da budu bačene u blato. Dao Bog, da sveto ime Isusovo bude izgovarano samo s molitvom, prošnjom i zahvaljivanjem na usnama našeg naroda. Tada bi se i druge stvari mogle početi mijenjati. Puno toga ovisi o tome koliko držimo do svojih svetinja, toliko zapravo prihvaćamo Božje spasenje, Božje utjelovljenje, Božji ulazak i u naš život!", poručio je između ostalog biskup Rogić.