FOTO  Proslava Uskrsa i sveta misa u Roterdamu

misa, Uskrs, Roterdam

U koncelebraciji uz domaćeg župnika fra Ivicu Jurišića, nazočio su  fra Anto Cvitković i fra Marko Hrgota iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Uz neobičajno veliki posjet vjernika svetoj misi u katedrali nije bilo stolica za sve tako da je veći broj vjernika ostao stajati .

Zasigurno posjeta kardinala Puljića prije par tjedana i njegova poruka našim ljudima u Nizozemskoj je pored velikog broja gostiju iz domovine ipak privukla i mnoge koji su manje puta prisutni sv. misama u Roterdamu .

Još jedanput treba se prisjetiti poruke kardinala Puljica :

''Čuvajte svoj identitet, da budete prepoznatljivi u svojoj vjeri i kulturi, rekao je kardinal Puljić. Živite u jednoj zemlji koja gubi vjerničku dušu, a naši krajevi od kud dolazite imaju vjeru, dušu. Stoga, čuvajte korijene svoje vjere gdje živite, a u tom duhu odgajate i svoju djecu. Ne bojte se, ohrabrio je vjernike.
''

Fra Ivica Jurišić i ostali vijernici Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića kao i obično bili su na razini očekivanog , a na kraju svete mise najmlađi su dobili i ''šarena jaja'' i slatkice .

B. Buhač/hercegovina.info