Priprema Školskih sestara franjevki za odlazak u Ugandu

sestre franjevke

... Prečistog Srca Marijina u Sarajevu odvija se dvotjedna duhovna priprava sestara koje odlaze u misije u Ugandu. Na Misijsku nedjelju, 21. listopada s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević i s. Franciska Ivanović primit će misijski križ u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu.

Euharistijsko slavlje 21. listopada u 19 sati s obredom primanja misijskog križa predslavit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, piše Nedjelja.ba. Sestra Urša Marinčić (Mariborska provincija) primit će misijski križ također 21. listopada u bazilici Uznesenja Marijina u Mariboru.

Nakon dvotjedne duhovne priprave sestre će slaviti 22. listopada u 07.30 sati svetu misu u kapeli Prečistog Srca Marijina provincijalne kuće u Sarajevu, koju će predslaviti mons. Henryk M. Jagodzinski, savjetnik Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini.

Dana, 24. listopada, iz Sarajeva sestre putuju u Zagreb, a istoga dana u kapeli Navještenja Gospodinova u Držićevoj u 18.00 slavit će svetu misu koju će predslaviti vlč. Antun Štefan, ravnatelj Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

„Bit će nazočno i nekoliko sestara Slovenki sa s. Uršom koja se pridružuje našem misijskom djelovanju. Na dan sjećanja na bosansku kraljicu Katarinu Kosača-Kotromanić, 25. listopada četiri sestre misionarke zajedno sa s. Katom Karadžom, provincijskom predstojnicom, putuju iz Zagreba preko Brusselsa do Ugande.

Na odredište u Rwentobo sestre planiraju stići 26. Listopada", najavile su sestre franjevke. S. Kata Karadža sa sestrama će do 17. siječnja 2019. boraviti u Ugandi gdje će se nastaniti u mjestu Rwentobo, a pripadat će župi Sv. Franje Asiškoga Rushooka.

"Tu ćemo osnovati prvu zajednicu i započeti djelovati. Prvo ćemo se morati prilagoditi svim novostima. Nastojat ćemo živjeti „sa" i „među"potrebitima i pomagati im u svakom području po uzoru na našeg svetog oca Franju. Svojim nesebičnim darivanjem, nazočnošću i služenjem nastojat ćemo pomagati bratu čovjeku i činiti sve na slavu Božju i korist ljudima", rekla nam je nedavno s. Kata.