FOTO  Polnoćka u katedrali sv. Lovre i Elizabete u Rotterdamu

Rotterdam, HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj, mr. sci. Vesela Mrđen Korać, fra Juro Tokalić, Jana Ždanova , FEMEN, Vatikan, vatikanska policija, vjera, religija, Božić, kardinal bozanić, poruka kardinala Bozanića, Božić, božićna poruka, Božićne čestitke
Na početku mise, fra Juro je izrazio dobrodošlicu okupljenim vjernicima , te pozvao na molitvu za župsku zajednicu i za svaku obitelj u župi kako bi po zagovoru sačuvali zajedništvo s Isusom Kristom.
Božić je stoljećima odgajao hrvatskog čovjeka, i to ne samo u kršćanskoj vjeri, nego i za temeljne ljudske vrednote. Božićne pjesme odgajaju hrvatsku vjerničku dušu za kršćansku osjećajnost i suosjećanje. Razvijaju te stavove prema Isusu, Sinu Božjemu, rođenom kao dijete, ali i prema svim ljudima koji trpe. Odgajaju na djelotvornu solidarnost sa svom djecom svijeta koja dijele sudbinu maloga Isusa. Hrvatski je vjernik od Božića učio i naučio da nije najveće zlo kad je dijete rođeno na slamici oštroj, ako može računati s ljubavlju roditelja.

Na kraju misnog slavlja i čestitke,župnik fra Juro je djeci, roditeljima, rodbini i cijeloj župnoj zajednici zahvalio na suradnji i uloženom trudu i donacijama bez kojih ova zajednica HKŽ sv.Nikola Tavelić ne bi mogla opstati.

Čestitajući svim nazočnim: Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!


Kao i uvjek kad je u pitanju hrvatska zajednica u Nizozemskoj svoj doprinos su dali predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske na čelu sa veleposlanicom Republike Hrvatske u Nizozemskoj, mr. sci. gđa. Vesela Mrđen Korać,te predstavnici Hrvatske mladeži NL kao i ostali mnogobrojni gosti iz domovine .
Također je fra Juro zahvalio svom gostu fra Matej Jovanovcu koji je došao iz Rima pomoći hrvatskoj zajednici u ovom velikom blagdanu.
Kako je to bilo noćas u Rotterdamu uvjerite se i sami ....


HERCEGOVINA.info