Papa stigao u Jordan, prvu postaju svog pohoda Bliskom istoku

hodočasnici, Papa Franjo, Hercegovci, Papa Franjo, turneje po Bliskom istoku, Aman, Papa, Sveti Otac, o ženidbenom postupku, novi dokument, Papa, Papa Franjo I., evanđelje, naviještanje evanđelja, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papina kateheza
Papa Franjo stigao je u subotu u Aman, prvu postaju svoje kratkotrajne ali događajima bogate turneje po Bliskom istoku koja će proteći u znaku međuvjerskog i ekumenskog dijaloga i tijekom koje će posjetiti i Betlehem i Jeruzalem.

Nakon izlaska iz zrakoplova Svetog Oca je dočekao princ Gazi ben Mohamed, savjetnik jordanskog kralja za vjerska pitanja. Jedna djevojčica i dječak u narodnoj nošnji predali su mu stručak irisa koji je simbol te kraljevine.

Papa je ispred vojne garde pozdravio civilne i vjerske čelnike a onda je popio kavu u salonu zračne luke.

Zatim je sjeo u omanji bijeli automobil i u dugoj povorci pošao prema predsjedničkoj palači dok su vjernici na izlazu iz zračne luke mahali zastavama na kojima je pisalo »Živio Papa«.
Papu u palači treba primiti kralj Abdulah II. koji je već dvaput posjetio Vatikan, prije mise na stadionu u Amanu u 15 sati po srednjoeuropskome vremenu. Predvečer će papa Franjo na obalama Jordana obići sirijske izbjeglice koji su pobjegli pred ratom u svojoj zemlji.

Hina