Papa pozvao na više solidarnosti i manje nasilja u svijetu

Papa Franjo I., u svom prvom Angelusu, rim, Svjetski dan mira, o sakramentu krštenja, Papa Franjo, Papina kateheza, Kršćanin, Sveti Otac, Ćiril i Metod, evanđelje, Papa Franjo, Papa Franjo, PAPA BENEDIKT XVI, misa, Papa, Papa Franjo, Sveti Otac, Papina kateheza, Papa Franjo, Božić, poruka, Marijan Knezović, Papa Franjo, Sarajevo, pomoć, koralji , Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Fra Dado Milas hercegovački franjevac, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa, Papa Franjo I., molitva, BH Fanaticosi, Papa, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo o životu i vjeri, religija, Poruke i poslanice, Papina kateheza, Sveti Otac, Sveti Otac, Papa, papa vjernici, Papa, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, poruka pape Franje, Sveti Otac, Papa Franjo, evanđelje, knjiga, Papa Franjo, Božje je ime Milosrđe, Sveti Otac, Papa Franjo I., grijeh, vjera, korizmena poruka, Papa Franjo mladima, Papa Franjo I., religija, Sveti Otac, religija, Papa Franjo I., Papa, pepelni

Svjetski dan mira


Papa Franjo u srijedu je u svom prvom Angelusu u novoj godini, održanom pred brojnim vjernicima okupljenim na Trgu svetoga Petra u Rimu, pozvao na više solidarnosti i manje nasilja u svijetu te svima uputio poruku snage, ohrabrenja i nade.


»Odgovorni smo za to da svijet postane zajednica braće koja se poštuju, prihvaćajući međusobne različitosti te da vode računa jedni od drugima«, kazao je Papa u povodu Svjetskoga dana mira koji Katolička crkva slavi 1. siječnja.


Papa Franjo, rodom Argentinac, danas je pozvao i na okončanje nasilja i nepravde koji nas ne mogu ostaviti indiferentnima ili nepoduzetnima. »Vrijeme je da se nasilje prekine«, kazao je. »Što se to događa u srcima ljudi? Treba li se zaustaviti?«, rekao je gorljivo, istaknuvši kako je »ljudima potrebna snaga, ali ona koja će potaknuti blagost, nenasilna snaga puna istine i ljubavi«.
Na jutrošnjoj misi u bazilici svetog Petra, na kojoj su sudjelovali brojni članovi diplomatskog zbora akreditirani pri Svetoj Stolici, papa je podsjetio prisutne »na glad i žeđ za pravdom i mirom u svijetu« te je istaknuo kako smatra da bi »2014. trebala donijeti stvaran angažman na izgradnji pravednijeg i solidarnijeg društva«

Hina